Kyselá fazolová polévka

Polévka z fazolí, zeleniny a kysané smetany.


3.178x
35 min

Postup přípravy

Fazole propláchneme a namočíme přes noc do studené vody.

Cibuli oloupeme a jemně usekáme, celer, mrkev a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Fazole spolu se zeleninou a špetkou jedlé sody uvaříme do měkka. Ze sádla a mouky si připravíme jíšku a když jsou fazole měkké, polévku jí zahustíme a dobře povaříme.

Potom polévku osolíme, přilijeme kysanou smetanu, necháme přejít varem a vše propasírujeme hustým sítem, nebo rozmixujeme.

Ochutíme česnekem a majoránkou a ihned podáváme.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kyselá fazolová polévka

Zpět na recept