Kyselá fazolová polévka

Polévka z fazolí, zeleniny a kysané smetany.


3.178x
35 min

Postup přípravy

Fazole propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Cibuli oloupeme a jemně usekáme, celer, mrkev a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Fazole spolu se zeleninou a špetkou jedlé sody uvaříme do měkka. Ze sádla a mouky si připravíme jíšku a když jsou fazole měkké, polévku jí zahustíme a dobře povaříme. Potom polévku osolíme, přilijeme kysanou smetanu, necháme přejít varem a vše propasírujeme hustým sítem, nebo rozmixujeme. Ochutíme česnekem a majoránkou a ihned podáváme.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kyselá fazolová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena