Kyperská jehněčí pečeně

6 porcí jehněčího ramínka s těstovinami orzo, které připomínají rýži.


3.0647x
0

Postup přípravy

Stroužky česneku přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Do jehněčího ramínka uděláme ostrým nožem zářezy a do zářezů vložíme plátky česneku.


Rajčata i se šťávou vyklopíme na pekáč. Přidáme tymián, petrželku a bobkový list, na ně položíme maso - kůží navrch. Pekáč pevně uzavřeme alobalem (lesklou stranou dospod). alobal důkladně přichytíme k okrajům pekáče.


Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 160°C a maso pečeme 3 1/2 až 4 hodiny. Z rajčat vznikne hustá omáčka.


Maso vyjmeme z pekáče a odložíme. Z povrchu rajčatové omáčky sebereme co nejvíce tuku.


K rajčatům přidáme vodu a těstoviny a zamícháme. Zdá-li se vám omáčka hustá, přidejte ještě trochu vody. Podle chuti osolíme a opepříme. Na pekáč vrátíme jehněčí maso.


Pekáč znovu zakryjeme a vrátíme na 15 minut do trouby. Když jsou těstoviny měkké, odstraníme z pekáče bobkový list. Maso necháme 10 minut odpočívat a pak je nakrájíme na tenké plátky. Pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami tymiánu a podáváme.


Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kyperská jehněčí pečeně

Zpět na recept