Vaření.czReceptyKynutý koláč s třešněmi

Kynutý koláč s třešněmi

Výtečný kynutý koláč, který náramně voní.


4.424x
0
5×

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
1 ksvejce
100 gtuk
100 gcukr krupice
500 gpolohrubá mouka
300 mlvlažné mléko
40 gčerstvé droždí

drobenka

200 gmáslo
200 gcukr krupice
200 gpolohrubá mouka

Postup přípravy

Z čerstvého droždí s trochou cukru a mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít v teplejším prostředí. Až zdvojnásobí svůj objem, přidáme ho do mísy s moukou, zbývajícím cukrem, solí, vejcem a rozehřátým tukem. Můžeme použít jakýkoliv tuk, máslo, olej, sádlo, 100% tuk. Podle potřeby přiléváme vlažné mléko. Vše vypracujeme ve vláčné těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Těsto rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe vypeckovanými třešněmi, ale můžeme použít jakékoliv ovoce. Po té zasypeme drobenkou z másla, cukru a mouky. Kynutý koláč s třešněmi pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi na 180 °C. Kynutý koláč s třešněmi je výborný už jako mírně vychladlý, protože je jemný, vláčný a skvěle voní.
user-icon

autor Jitka K


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutý koláč s třešněmi

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena