Kynutý koláč s medem

Zajímavá kombinace a překvapivá chuť.


3.73x
120 min

Ingredience

200 mlmandlový likér

těsto

2 ksvejce
50 gmáslo
400 mlmléko
42 gdroždí
50 gmed
0.5 lžičkymletá skořice
300 ghladká mouka
300 ghrubá mouka
200 glupínky mandlí
50 gsojová mouka

krém

250 gmáslo
500 mlmléko
75 gmed
1 ksvanilkový cukr
40 gškorobová moučka

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto smícháme a necháme vykynout. Těsto roztáhneme na vymazaný plech a 15 minut necháme ještě kynout. Potom těsto potřeme směsí medu a a másla, posypeme mandlovými lupínky. Dáme péct na 25 - 35 minut na 200 °C. Těsně před dopečením potřeme povrch ještě jednou medovo-máslovou směsí. Těsto dopečeme a necháme vychladnout. Vychladlé těsto příčně rozřežeme na polovinu. Uvaříme si krém z medu, mléka, škrobového prášku a vanilkového cukru. Za občasného míchání necháme vychladnout. Potom do směsi zamícháme máslo a vyšleháme na hladký krém. Upečený korpus pokapeme mandlovým likérem, potřeme krémem a pěkně rovnoměrně rozetřeme. Na to položíme vrchní část odkrojeného plátu, na kterém jsou mandlové lupínky. Kynutý koláč s medem dáme chladit do lednice nejlépe do druhého dne, aby se chutě pěkně propojily. Kynutý koláč s medem podáváme nakrájený na úhledné kostky.
user-icon

autor sb_27

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kynutý koláč s medem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena