Vaření.czReceptyKynutý jablkový chlebíček

Kynutý jablkový chlebíček

Ovocný moučník, který se rozplývá na jazyku.


2.973x
75 min

Ingredience

tuk na vymazání

těsto

1 ksvejce
200 mlmléko
375 gjablko
21 gdroždí
40 gcukr krupice
1 lžičkamletá skořice
1.5 lžičkycitronová kůra
375 gpolohrubá mouka
2 lžičkycitronová šťáva
40 grostlinné máslo

na ozdobu

cukr krystal
1 lžičkamletá skořice
3 lžícemeruňková zavařenina

Postup přípravy

Mléko přihřejeme, aby bylo vlažné. Máslo rozehřejeme. Mouku, cukr, citronovou kůru dáme do hlubší mísy, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Vlažné mléko a tuk vlijeme na droždí, přidáme vejce a hnětačem promícháme. Pak těsto vyklopíme na vál, rukama důkladně propracujeme a na teplém místě necháme vykynout asi 20 minut. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Lžičku skořice smícháme s citronovou šťávou a jablka jí přelijeme. Do vykynutého těsta zapracujeme jablka. Formu na chlebíček vymažeme tukem a naplníme těstem. Povrch uhladíme, poprášíme zbylou skořicí a upečeme v předehřáté troubě na 175°C. Kynutý jablkový chlebíček pečeme asi 40 minut. Pak jej vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Marmeládu nahřejeme, potřeme jí kynutý jablkový chlebíček a posypeme krystalovým cukrem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kynutý jablkový chlebíček

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena