Kynutý jablkový chlebíček

Ovocný moučník, který se rozplývá na jazyku.


2.973x
75 min

Ingredience

tuk na vymazání

těsto

1 ksvejce
200 mlmléko
375 gjablko
21 gdroždí
40 gcukr krupice
1 lžičkamletá skořice
1.5 lžičkycitronová kůra
375 gpolohrubá mouka
2 lžičkycitronová šťáva
40 grostlinné máslo

na ozdobu

cukr krystal
1 lžičkamletá skořice
3 lžícemeruňková zavařenina

Postup přípravy

Mléko přihřejeme, aby bylo vlažné. Máslo rozehřejeme.

Mouku, cukr, citronovou kůru dáme do hlubší mísy, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Vlažné mléko a tuk vlijeme na droždí, přidáme vejce a hnětačem promícháme. Pak těsto vyklopíme na vál, rukama důkladně propracujeme a na teplém místě necháme vykynout asi 20 minut.

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Lžičku skořice smícháme s citronovou šťávou a jablka jí přelijeme. Do vykynutého těsta zapracujeme jablka.

Formu na chlebíček vymažeme tukem a naplníme těstem. Povrch uhladíme, poprášíme zbylou skořicí a upečeme v předehřáté troubě na 175°C. Kynutý jablkový chlebíček pečeme asi 40 minut. Pak jej vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Marmeládu nahřejeme, potřeme jí kynutý jablkový chlebíček a posypeme krystalovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutý jablkový chlebíček

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.