Kynutý jablkový chlebíček

Ovocný moučník, který se rozplývá na jazyku.


2.973x
75 min

Postup přípravy

Mléko přihřejeme, aby bylo vlažné. Máslo rozehřejeme.

Mouku, cukr, citronovou kůru dáme do hlubší mísy, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Vlažné mléko a tuk vlijeme na droždí, přidáme vejce a hnětačem promícháme. Pak těsto vyklopíme na vál, rukama důkladně propracujeme a na teplém místě necháme vykynout asi 20 minut.

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Lžičku skořice smícháme s citronovou šťávou a jablka jí přelijeme. Do vykynutého těsta zapracujeme jablka.

Formu na chlebíček vymažeme tukem a naplníme těstem. Povrch uhladíme, poprášíme zbylou skořicí a upečeme v předehřáté troubě na 175°C. Kynutý jablkový chlebíček pečeme asi 40 minut. Pak jej vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Marmeládu nahřejeme, potřeme jí kynutý jablkový chlebíček a posypeme krystalovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutý jablkový chlebíček

Zpět na recept