Kynutý dýňový koláč s drobenkou

Dýně hokaido má široké použití. Dnes si z ní připravíme koláč z kynutého těsta a drobenkou. Netradiční recept.


3.73x
90 min

Postup přípravy

Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Do mléka přisypeme lžíci cukru, špetku soli, droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Vykynutý kvásek dáme do mísy, přisypeme mouku, přidáme změklé máslo, vejce a vymícháme těsto.

Těsto roztáhneme na vymazaný plech a necháme nakynout na plechu.

Drobenku připravíme z mouky, změklého másla a uvedeného množství cukru.

Mezitím si očistíme dýni, kterou omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na menší kousky.

Nakynuté těsto posypeme lžící krupicového cukru, rozložíme pokrájenou dýni a posypeme zbylým cukrem promíchaným s vanilkovým cukrem. Nakonec zasypeme drobenkou.

Kynutý dýňový koláč s drobenkou upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutý dýňový koláč s drobenkou

Zpět na recept