Kynutý bramborák

Klasické bramboráky zná téměř každý, ale velmi chutný je i bramborák připravovaný z kynutého těsta.


3.169x
90 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
500 gbrambory
125 mlmléko
1 lžičkamajoránka
50 gdroždí
1 lžičkacukr krupice
4 lžícehladká mouka
500 gvařené brambory
sádlo na vymazání
200 gtučné maso

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Z vlažného mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek, který necháme vzejít.

Syrové brambory oloupeme a jemně nastrouháme, vařené prolisujeme. Česnek oloupeme a utřeme se solí, maso nakrájíme na malé kostičky. Pekáč dobře vymastíme sádlem, troubu předehřejeme na 220°C.

Oba druhy brambor promícháme dohromady, přidáme česnek, koření, vejce ušlehaná do pěny, vykynutý kvásek, maso a eventuálně těsto osolíme.

Kynuté bramborové těsto nalijeme do pekáčku a necháme dobře vykynout. Poté jej silně pomastíme a upečeme dozlatova.

Kynutý bramborák podáváme se zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutý bramborák

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.