Kynutý bramborák

Klasické bramboráky zná téměř každý, ale velmi chutný je i bramborák připravovaný z kynutého těsta.


3.169x
90 min
1×

Postup přípravy

Z vlažného mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek, který necháme vzejít.

Syrové brambory oloupeme a jemně nastrouháme, vařené prolisujeme. Česnek oloupeme a utřeme se solí, maso nakrájíme na malé kostičky. Pekáč dobře vymastíme sádlem, troubu předehřejeme na 220°C.

Oba druhy brambor promícháme dohromady, přidáme česnek, koření, vejce ušlehaná do pěny, vykynutý kvásek, maso a eventuálně těsto osolíme.

Kynuté bramborové těsto nalijeme do pekáčku a necháme dobře vykynout. Poté jej silně pomastíme a upečeme dozlatova.

Kynutý bramborák podáváme se zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutý bramborák

Zpět na recept