Chcete upéci pizzu a nechutná vám z listového těsta? Tady je tradiční italský recept.
Hodnocení
3.1
/ 5 (2109x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
13x
Ingredience
Těsto
Olej1 lžíce
Sůl
Voda150 ml
Droždí20 g
Hladká mouka 300 g
Postup přípravy
Vlažnou vodu smícháme s olejem a rozpustíme v ní droždí.
Mouku trochu osolíme a prosejeme. Vlijeme "kvásek" a těsto na pizzu hněteme tak dlouho, dokud není hladké a nepřichytává se na stěny nádoby.
Takto připravené těsto na pizzu přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut kynout. Po této době těsto opět krátce prohněteme.
Kynuté těsto na pizzu rozložíme do vymazané formy nebo na vymazaný plech a doplňujeme podle chuti šunkou, sýrem, rajčaty, kečupem, bylinkami a nejrůznější zeleninou.
Kynuté těsto na pizzu s nejrůznější ingrediencemi pečeme v rozpálené troubě dozlatova a ihned podáváme.
Zdravím, po několika návštěvách italských restauracích a vysvětlení proč je pizza dietní jsem pochopil, že těsto na pizzu se musí nechat v chledničce minimálně 12 hodin odpočinout. Tím jak tvrdí Italové se ztratí kvasnice a pizza je dietní..... Bohužel na receptech jsem našel jenom jedinný recept, který na tuto skutečnost poukazuje ..
Kyselo
Re:
Pece na pizzu začínají na 400 °C, akorát bych použil olivový olej extra virgin a nechal kynout pomalu alespoň 12 hodin v lednici. Recept je naprosto v pořádku, ale jestli máte raději pizzu z mražáku tak prosím...
Hana
Výborný recept, dala jsem to všechno do kotlíku a uhnětlo se krásné těsto. Pizza byla výborná
josef
Ale těsto je z toho luxusní péct na 220 stačí
Nezadat
úprava
Těsto je vynikající po přidání cukru v poměru 1xsůl 2xcukr- čaj žličky a věřte nemá to chybu.