Kynuté těsto na pizzu

Chcete upéci pizzu a nechutná vám z listového těsta? Tady je tradiční italský recept.


3.12109x
35 min
13×

Postup přípravy

Vlažnou vodu smícháme s olejem a rozpustíme v ní droždí.

Mouku trochu osolíme a prosejeme. Vlijeme "kvásek" a těsto na pizzu hněteme tak dlouho, dokud není hladké a nepřichytává se na stěny nádoby.

Takto připravené těsto na pizzu přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut kynout. Po této době těsto opět krátce prohněteme.

Kynuté těsto na pizzu rozložíme do vymazané formy nebo na vymazaný plech a doplňujeme podle chuti šunkou, sýrem, rajčaty, kečupem, bylinkami a nejrůznější zeleninou.

Kynuté těsto na pizzu s nejrůznější ingrediencemi pečeme v rozpálené troubě dozlatova a ihned podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté těsto na pizzu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská