Kynuté špenátové lívance obalené sýru

Lívancové těsto se špenátem je základem k chutným lívancům, které pak obalíme v sýru.


3.0367x
60 min

Postup přípravy

Mražený špenát necháme v cedníku rozmrazis a okapat. Musíme použít listový nesekaný špenát. V malém množství vlažného mléka rozmícháme droždí se špetkou cukru a necháme vykynout. Do zbylého vlažného mléka přidáme vykynutý kvásek, špenát, vejce, posátou mouku, rozetřený česnek, koření a osolíme.


Vypracujeme středně husté těsto a necháme je na teplém místě vykynout. Z vykynutého těsta pečeme na pánvi potřené tukem po obou stranách lívance. Horké lívance obalíme v nastrouhaném tvrdém sýru a podáváme s vařenými brambory.


Lívance chutnají i samotné s velkým množstvím zeleninového salátu.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté špenátové lívance obalené sýru

Zpět na recept