Lívancové těsto se špenátem je základem k chutným lívancům, které pak obalíme v sýru.
cukr | |
3-4 stroužky | česnek |
sůl | |
1 ks | vejce |
7.5 dl | mléko |
majoránka | |
25 g | droždí |
300 g | hladká mouka |
strouhaný sýr | |
150 g | mražený špenát |
drcený kmín | |
tuk na pečení |
Mražený špenát necháme v cedníku rozmrazis a okapat. Musíme použít listový nesekaný špenát. V malém množství vlažného mléka rozmícháme droždí se špetkou cukru a necháme vykynout. Do zbylého vlažného mléka přidáme vykynutý kvásek, špenát, vejce, posátou mouku, rozetřený česnek, koření a osolíme.
Vypracujeme středně husté těsto a necháme je na teplém místě vykynout. Z vykynutého těsta pečeme na pánvi potřené tukem po obou stranách lívance. Horké lívance obalíme v nastrouhaném tvrdém sýru a podáváme s vařenými brambory.
Lívance chutnají i samotné s velkým množstvím zeleninového salátu.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.