cukr | ||
3-4 stroužky | česnek | |
sůl | ||
1 ks | vejce | |
7.5 dl | mléko | |
majoránka | ||
25 g | droždí | |
300 g | hladká mouka | |
strouhaný sýr | ||
150 g | špenát mražený | |
drcený kmín | ||
tuk na pečení |
Mražený špenát necháme v cedníku rozmrazis a okapat. Musíme použít listový nesekaný špenát. V malém množství vlažného mléka rozmícháme droždí se špetkou cukru a necháme vykynout. Do zbylého vlažného mléka přidáme vykynutý kvásek, špenát, vejce, posátou mouku, rozetřený česnek, koření a osolíme.
Vypracujeme středně husté těsto a necháme je na teplém místě vykynout. Z vykynutého těsta pečeme na pánvi potřené tukem po obou stranách lívance. Horké lívance obalíme v nastrouhaném tvrdém sýru a podáváme s vařenými brambory.
Lívance chutnají i samotné s velkým množstvím zeleninového salátu.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena