Kynuté špenátové lívance obalené sýru

Lívancové těsto se špenátem je základem k chutným lívancům, které pak obalíme v sýru.


3.0367x
60 min

Postup přípravy

Mražený špenát necháme v cedníku rozmrazis a okapat. Musíme použít listový nesekaný špenát. V malém množství vlažného mléka rozmícháme droždí se špetkou cukru a necháme vykynout. Do zbylého vlažného mléka přidáme vykynutý kvásek, špenát, vejce, posátou mouku, rozetřený česnek, koření a osolíme.


Vypracujeme středně husté těsto a necháme je na teplém místě vykynout. Z vykynutého těsta pečeme na pánvi potřené tukem po obou stranách lívance. Horké lívance obalíme v nastrouhaném tvrdém sýru a podáváme s vařenými brambory.


Lívance chutnají i samotné s velkým množstvím zeleninového salátu.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté špenátové lívance obalené sýru

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.