Kynuté slané preclíky

Preclíky, které jsou trošku pracnější, ale dlouho vydrží křehké.


3.813x
90 min

Postup přípravy

Máslo a tuk necháme v lednici ztuhnout. Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek.

Mouku prosejeme do mísy. Nastrouháme do ní máslo i tuk, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto. Zadělané těsto necháme asi 30 minut odpočinout v lednici.

Z vykynutého těsta ukrajujeme kousky a tvarujeme preclíky. Zbytek těsta vždy necháme v ledničce. Preclíky dáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, kmínem, můžou být i jiná semínka - slunečnice, sezam, mák, lněné. Kynuté slané preclíky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova.

Kynuté slané preclíky necháme trochu vychladnout a můžeme se do nich pustit.
user-icon

autor hasm


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté slané preclíky

Zpět na recept