Kynuté slané preclíky

Preclíky, které jsou trošku pracnější, ale dlouho vydrží křehké.


3.813x
90 min

Postup přípravy

Máslo a tuk necháme v lednici ztuhnout. Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek. Mouku prosejeme do mísy. Nastrouháme do ní máslo i tuk, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto. Zadělané těsto necháme asi 30 minut odpočinout v lednici. Z vykynutého těsta ukrajujeme kousky a tvarujeme preclíky. Zbytek těsta vždy necháme v ledničce. Preclíky dáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, kmínem, můžou být i jiná semínka - slunečnice, sezam, mák, lněné. Kynuté slané preclíky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova. Kynuté slané preclíky necháme trochu vychladnout a můžeme se do nich pustit.
user-icon

autor hasm

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kynuté slané preclíky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena