Kynuté plněné koláčky

Recept na kynuté koláčky k odpolední kávě.


5.012x
120 min
1×

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
0.5 kostkymáslo
2 ksžloutek
1 hrnekmléko
0.5 kostkydroždí
0.75 hrnkucukr moučka
2 hrnkyhladká mouka
0.5 hrnkuhrubá mouka

nádivka

1 ksvejce
1 lžícerozinky
2 kostkytvaroh
2 lžícecukr krupice
1 miskapovidla
1 balíčekvanilkový cukr

na potření

2 ksvejce

drobenka

0.25 kostkymáslo
2 lžícecukr moučka
0.75 hrnkupolohrubá mouka

Postup přípravy

Droždí rozmícháme se lžíci cukru, lžící hladké mouky, 3 lžícemi mléka a necháme vykynout. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Přidáme žloutky, prosátou mouku, sůl, vykynutý kvásek a vlažné mléko. Zaděláme středně tuhé těsto. Dobře ho vypracujeme. Těsto poprášíme moukou, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě.

Zatím si připravíme náplň a drobenku. Tvaroh, vejce, cukr, rozinky a vanilkový cukr smícháme. Na drobenku prosejeme do mísy mouku a cukr. Přidáme drobně nakrájené máslo a promneme.

Když těsto zdvojnásobí objem, rozválíme ho na plát. Nakrájíme ho radélkem na čtverečky a naplníme tvarohovou nádivkou. Zabalíme do bochánku, prsty bochánek trochu roztlačíme a přeložíme na plech. Opět necháme vykynout. Pak je potřeme vejcem, důlky vyplníme povidly nebo marmeládou, posypeme drobenkou a necháme ještě kynout. Kynuté plněné koláčky upečeme.

Kynuté plněné koláčky necháme vychladnout. Před podáváním je sypeme moučkovým nebo vanilkovým cukrem.
user-icon

autor Věra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté plněné koláčky

Zpět na recept