Vaření.czReceptyKynuté knedlíky s ochucenými jahodami

Kynuté knedlíky s ochucenými jahodami

Neplést si to s jahodovýma knedlíky. Jahody nejsou uvnitř, ale navrch!


4.616x
90 min

Ingredience

0.5 kgjahody

těsto

1 špetkasůl
2 ksvejce
250 mlmléko
0.5 kostkydroždí
2 hrstěcukr krupice
0.5 kgvýběrová polohrubá mouka

na ozdobu

máslo
cukr moučka
tvaroh na strouhání

Postup přípravy

Jahody nakrájíme na kousky, zasypeme cukrem krupicí, přiklopíme a necháme pustit šťávu. Do mísy dáme tak 1/2 kg polohrubé mouky výběrové, špetku soli a dvě hrsti cukru. Vše promísíme. Pak uděláme důlek, rozdrobíme do něj tak větší půlku z kostky droždí, pocukrujeme a zalijeme vlažným mlékem. Když droždí vzejde, přidáme dvě vejce a zaděláme středně tuhé těsto, které necháme vykynout. Z vykynutého těsta vytvaruje knedlíky a vaříme 10 minut. Vařím je na páře, jsou lepší a i když zapomenete na čas, nic se nestane, nerozvaří se. Po uvaření knedlíky trošku natrhneme nebo propíchneme vidličkou, ať se nesrazí. Na kynuté knedlíky dáme jahody i se šťávou, posypeme moučkovým cukrem, strouhaným tvarohem a zalijte máslem. Jahody zůstanou tvrdé a krásně voní. Kynuté knedlíky s jahodami
user-icon

autor dahona


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté knedlíky s ochucenými jahodami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena