Kynuté knedlíky bez vajec

Jednoduché domácí knedlíky, které zvládne každý.


4.819x
90 min
3×

Postup přípravy

Nejprve rozehřejeme troubu na nejnižší stupeň, necháme chvilku vyhřát a pak ji vypneme. Mezitím nalijeme do vetší mísy mléko, přidáme olej (nejlépe olivový), přisypeme mouku, sůl, cukr a droždí. To vše zpracujeme do mírně lepivého těsta (přidáním mléka nebo mouky těsto upravujeme). Těsto necháme v míse, přikryjeme utěrkou a necháme v troubě na 3/4 hodiny vykynout. Po vykynutí těsto zpracujeme na 2 nebo 3 válečky (podle velikosti napařováku) a přikryjeme utěrkou. Knedlíky ještě nakynout, trochu pod utěrkou, ale hlavně při vaření. Dáme vařit trochu vody pod napařovák na knedlíky. Jakmile se voda vaří, dáme knedlíky na napařovák a přikryjeme pokličkou. Kynuté knedlíky bez vajec vaříme 25 - 30 minut. Poté knedlík vyjmeme a propícháme špejlí nebo hned nakrájíme. Kynuté knedlíky bez vajec můžeme podávat k jakékoliv omáčce i pečenému masu se zelím a špenátem.
user-icon

autor Wartas


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté knedlíky bez vajec

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena