Nejprve rozehřejeme troubu na nejnižší stupeň, necháme chvilku vyhřát a pak ji vypneme.
Mezitím nalijeme do vetší mísy mléko, přidáme olej (nejlépe olivový), přisypeme mouku, sůl, cukr a droždí. To vše zpracujeme do mírně lepivého těsta (přidáním mléka nebo mouky těsto upravujeme). Těsto necháme v míse, přikryjeme utěrkou a necháme v troubě na 3/4 hodiny vykynout.
Po vykynutí těsto zpracujeme na 2 nebo 3 válečky (podle velikosti napařováku) a přikryjeme utěrkou. Knedlíky ještě nakynout, trochu pod utěrkou, ale hlavně při vaření. Dáme vařit trochu vody pod napařovák na knedlíky.
Jakmile se voda vaří, dáme knedlíky na napařovák a přikryjeme pokličkou. Kynuté knedlíky bez vajec vaříme 25 - 30 minut. Poté knedlík vyjmeme a propícháme špejlí nebo hned nakrájíme.
Kynuté knedlíky bez vajec můžeme podávat k jakékoliv omáčce i pečenému masu se zelím a špenátem.