Kynutá buchta s náplní

Dobrá buchta se zvláštní chutí. Těsto si každý může udělat podle vlastního receptu.


4.912x
0 min
2×

Ingredience

ovoce

těsto

2 lžíceolej
sůl
2 ksžloutek
2 dlmléko
1 lžícecukr moučka
30 dkghladká mouka
20 dkgpolohrubá mouka
2 lžícerozpuštěné máslo
2 lžičkysušené droždí

náplň

1 ksvejce
1 lžícerum
1 dlmléko
3 lžícecukr krupice
2 balíčkyvanilkový cukr
citronová kůra
1 balíčekměkký tvaroh
30 dkgmleté vlašské ořechy
1 balíčekpudinkový prášek

drobenka

skořicový cukr
drobenka

Postup přípravy

Zaděláme si těsto a necháme ho na teplém místě kynout.

Mezitím si připravíme nádivku z tvarohu, ořechů, mléka, rumu, vejce, vanilkového cukru, 3 lžíc cukru krupice, pudinkového prášku a citronové kůry. Všechno pěkně zamícháme.

Vykynuté těsto rozválíme na plát 1x větší než je plech. Na polovinu těsta rozetřeme nádivku. Posypeme rozinkami, pokapeme rozpuštěným máslem. Těsto přeložíme a dáme na plech, který jsme vyložili papírem a ještě omastili. Omastíme i boky plechu. Povrch těsta poklademe různé ovoce. Použila jsem švestky a hrušky. Vše posypeme drobenkou a skořicovým cukrem. Kynutou buchtu dáme do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 50 minut.

Hotovou kynutou buchtu s náplní nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor neligrej


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutá buchta s náplní

Zpět na recept