Kynutá buchta s drobenkou

Kynutá buchta od mojí babičky, na kterou se hodí jakékoliv ovoce. Recept je snadný, zvládl jsem to já, zvládne to každý.


4.697x
90 min
11×

Postup přípravy

Do mísy (ne kovové) nasypeme mouku, ve které vytvoříme důlek. Do něj nalijeme vlažné mléko (ne studené), ve kterém již máme rozpuštěný cukr. Do mléka rozdrobíme droždí a necháme stát, dokud se nevytvoří kvásek.
Přidáme vajíčko, špetku soli a rozpuštěnou heru. Vypracujeme těsto, které se nelepí, zakryjeme utěrkou a necháme v teple 30 minut kynout.

Mezitím si připravíme ovoce a drobenku. Ingredience na drobenku ručně zpracujeme, dokud nevzniknou drobky.

Těsto vyklopíme na tukem vymazaný plech, rovnoměrně jej rozprostřeme, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.

Kynutou buchtu s ovocem pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15 minut.
user-icon

autor pevara


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutá buchta s drobenkou

Zpět na recept