Kynutá buchta Brutvaňka

Recept na buchtu. Těsto může nahradit bílé pečivo.


3.511x
120 min

Postup přípravy

Kvasnice rozpustíme v hrníčku s cukrem a trochou vlažného mléka. Mouku prosejeme do mísy a zaděláme s vykynutým kváskem, solí, zbytkem mléka a cukru. Pak přidáme vlažné máslo, olej, vejce a zaděláváme těsto, až se dělají puchýře a těsto se nelepí na mísu ani na vařečku. Těsto necháme pod ubrouskem 30 - 40 minut kynout.

Pekáč - brutvanku - vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Těsto urovnáme do pekáče a zvolna pečeme 35 minut ve středně vyhřáté troubě při teplotě 180 °C - 200 °C. Upečenou buchtu potřeme rozpuštěným máslem.

Kynutou buchtu podáváme s máslem a medem, marmeládou nebo povidly. Obměnou je snížení množství cukru na 1 lžičku, kterou použijeme k přípravě kvásku. Získáme tak buchtu, která nahrazuje bílé pečivo.
user-icon

autor Janiana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynutá buchta Brutvaňka

Zpět na recept