I syrový květák dokáže být velice chutnou ingrediencí na přípravu salátů.
Hodnocení
4.3
/ 5 (7x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
Ostatní
Sůl
Cibule1 ks
Květák1 ks
Citronová šťáva2 lžíce
Bílý jogurt150 g
Okurka sterilovaná1 ks
Kopr nebo petrželka1 lžička
Postup přípravy
Zeleninu očistíme. Očištěný květák a okurku nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno.
V míse smícháme květák s okurkou a cibulí. Vmícháme jemně nasekaný kopr nebo petrželku. Salát osolíme, pokapeme citronovou šťávou a smícháme s jogurtem.
Květákový salát s okurkou lehce vychladíme a můžeme podávat. Salát je vhodný jako lehká svačina v létě nebo příloha k masu.
tedy nastrouhat květák s okurkou a cibulí by mě fakt nenapadlo - super tip. chroupáme ho kdyžtak jen tak syrový, ale salát byl dobrý nápad. jen jsem tam přidala lžíci helmansového kečupu bavaria - je to s cibulkou a pažitkou a je opravdu výborný a toho salátu se mi vyloženě hodil.
cici
super
teda musim rict, ze salat prijemne prekvapil, dosud jsem pouzivala kvetak jenom vareny. Doladila jsem trochou majonezy, pouzivam helmans, a bylo to super ke grilovanemu masu