Květákový pudink s omáčkou

Tento pokrm se prý připravoval v zámecké kuchyni. Pravdou je, že nám moc chutnal.


3.142x
90 min

Postup přípravy

Brzlík očistíme, nakrájíme na kousky a podusíme. Květák uvaříme do poloměkka a rozebereme na růžičky. Parmazán nastrouháme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Housky namočíme do mléka a necháme je rozmočit. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.

Máslo utřeme se žloutky, vmícháme housky, nastrouhaný parmazán, smetanu a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Do formy střídavě klademe vrstvu těsta a květáku. V páře vaříme hodinu. Zatím si připravíme omáčku. Máslo a mouku necháme zpěnit, přidáme bílou polévku, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, dušený brzlík a pokrájené žampiony. Vše povaříme.

Květákový pudink přeléváme omáčkou a ihned servírujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákový pudink s omáčkou

Zpět na recept