Vaření.czReceptyKvětákový pudink s omáčkou

Květákový pudink s omáčkou

Tento pokrm se prý připravoval v zámecké kuchyni. Pravdou je, že nám moc chutnal.


3.142x
90 min

Ingredience

sůl
5 ksvejce
90 gmáslo
mléko
3 kshouska
1 kskvěták
60 gparmazán
0.5 šálkuzakysaná smetana

omáčka

1 lžičkamáslo
50 gžampiony
1 lžičkahladká mouka
1-2 lžícezakysaná smetana
citronová šťáva
50 gbrzlík
1.5 šálkubílá polévka

Postup přípravy

Brzlík očistíme, nakrájíme na kousky a podusíme. Květák uvaříme do poloměkka a rozebereme na růžičky. Parmazán nastrouháme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Housky namočíme do mléka a necháme je rozmočit. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Máslo utřeme se žloutky, vmícháme housky, nastrouhaný parmazán, smetanu a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků. Do formy střídavě klademe vrstvu těsta a květáku. V páře vaříme hodinu. Zatím si připravíme omáčku. Máslo a mouku necháme zpěnit, přidáme bílou polévku, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, dušený brzlík a pokrájené žampiony. Vše povaříme. Květákový pudink přeléváme omáčkou a ihned servírujeme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Květákový pudink s omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena