Květákový pekáč

Květák se smetanou, sýrem a šunkou. Recept na hlavní chod.


4.824x
60 min
10×

Ingredience

0.3 lžičkycukr
5 ksvejce
100 gmáslo
2 kskvěták
0.5 lžičkycitronová šťáva
200 gstrouhaný sýr
1 kelímekkyselá smetana
1 špetkastrouhaný muškátový oříšek
150 gšunka nebo šunkový salám

podle chuti

sůl
vegeta
čerstvá petrželka

podle potřeby

máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

na ozdobu

sterilovaná červená paprika

Postup přípravy

Očištěný a na růžičky rozebraný květák krátce povaříme v osolené, kapku oslazené a citronem okyselené vodě. Slijeme a necháme okapat. Na nudličky pokrájíme šunku a nastrouháme sýr.

Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Růžičky květáku spolu se šunkou dáme do pekáčku, posypeme vegetou a posekanou petrželkou.
Žloutky smícháme se smetanou, strouhaným sýrem a s ušlehaným sněhem z bílků. Trochu osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a květák zalijeme. Pokryjeme lupínky másla.

Takto připravený květákový pekáč do červena zapečeme.

Porce květákového pekáče ozdobíme nakrájenou kapií. Zapečený květák podáváme s bramborem nebo samostatně.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákový pekáč

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.