Květákový nákyp s tofu

Snadný recept na netradiční bezmasý nákyp plný bílkovin.


3.04x
75 min

Ingredience

4 ksvejce
1 kskvěták
2 kstofu

podle potřeby

olej
strouhanka
otruby

podle chuti

sůl
bylinky
chilli
muškátový květ
mletý černý pepř

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme skoro doměkka. Vodu slijeme a květák rozšťoucháme ve větší míse šťouchadlem na brambory, popřípadě rozsekáme nožem. Tofu - chilli a bazalkové nebo podle chuti - marinované, uzené či bílé nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Nakrájené tofu přidáme ke květáku, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu, popřípadě i chilli koření, dále celá vejce nebo žloutky a sníh ušlehaný z bílků. Do květákového nákypu můžeme přidat i čerstvé či sušené bylinky (celerová i petrželová nať, bazalka apod.). Pokud by byl nákyp příliš řídký, zahustíme ho otrubami (ovesné, pšeničné, špaldové) nebo strouhankou. Promíchaný nákyp dáme do pekáčku vymazaného olejem a vysypaném strouhankou a uhladíme. Květákový nákyp s tofu pečeme asi 40 minut při 180 °C v elektrické troubě v nižší poloze. Květákový nákyp s tofu podáváme jako hlavní chod k obědu nebo večeři.
user-icon

autor Marcela1

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Květákový nákyp s tofu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena