Květákový nákyp s houbami

Lahodná kombinace květáku a hub.


4.731x
60 min
7×

Postup přípravy

Květák uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Pak květák rozebereme na růžičky a nasekáme. Houby a cibuli očistíme. Cibuli nasekáme, houby nakrájíme na plátky nebo kousky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, osolíme a podusíme.

Žloutky utřeme s máslem, přidáme mouku, podušené houby, nakrájený květák, kmín a sníh z bílků. Květákovou směs rozložíme do vymazané zapékací misky a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.

Květákový nákyp s houbami podáváme s brambory, hranolky, samostatně nebo s pečivem.
user-icon

autor miklis


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákový nákyp s houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká