Recept na jemný květákový krém podávaný s rajčatovým pestem a krutonky.
Hodnocení
5.0
/ 5 (4x)
Ingredience
Ostatní
Česnek1 stroužek
Cibule1 ks
Květák500 g
Sušená rajčata40 g
Chléb toustový2 plátky
Alpro nápoj original700 ml
Alpro cuisine300 ml
Podle chuti
Sůl
Muškátový oříšek
Podle potřeby
Olivový olej
Postup přípravy
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dorůžova na olivovém oleji.
Přidáme na růžičky rozebraný květák, krátce orestujeme a zalijeme Alpro Cuisine a Alpro Original. Osolíme a přidáme špetku muškátového oříšku.
Po změknutí květáku rozmixujeme tyčovým mixérem, podle potřeby zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky a dobře provaříme. Pokud chceme dosáhnout hladší konzistence, krém přecedíme přes jemné síto.
Toustový chléb nakrájíme na malé hranolky, které lehce pokapeme olivovým olejem a v troubě vyhřáté na 200 °C opražíme dozlatova.
Ze sušených rajčat, 50 ml olivového oleje a rozdrceného česneku připravíme za pomoci tyčového mixéru rajčatové pesto, které i s krutonky podáváme společně s polévkou.
Květákový krém podáváme s připraveným rajčatovým pestem a krutonky.