Vaření.czReceptyKvětákový koláč se sýrem

Květákový koláč se sýrem

Koláč z listového těsta plněný květákem s vejci, zapečený s mozzarellou, rajčaty a bazalkou.


4.413x
75 min
1×

Ingredience

1 lžíceolej
3-4 ksvejce
1 lžícemáslo
2 ksrajče
100 gsýr mozzarella
1 balíčeklistové těsto v plátu
1 ksmenší květák
5 kshlavička jarní cibulky
100 gplátkový sýr ementálského typu

podle chuti

sůl
čerstvá bazalka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Květák očistíme, omyjeme a vcelku na páře udusíme doměkka. Měkký květák zchladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Vychladlý květák usekáme nahrubo. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemné kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Mozazrellu necháme okapat a nakrájíme na tenká kolečka. Čerstvou bazalku natrháme na malé kousky. Na oleji s máslem necháme zesklovatět cibulku, pak vmícháme nasekaný květák a vše orestujeme. Do horké směsi vmícháme vejce a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hustá vajíčkovo-květáková náplň, kterou podle chuti osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Listové těsto rozprostřeme do kulaté nebo obdélníkové formy a hustě propícháme vidličkou. Nyní těsto poklademe plátkovým sýrem, na který rozprostřeme květákovou směs. Směs poklademe mozzarellou, natrhanou bazalkou a nakrájenými rajčaty. Koláč pečeme v předtopené troubě při 220°C přibližně 15 minut. Upečený květákový koláč nakrájíme na porce a podáváme teplý jako lehkou večeři nebo pohoštění při posezení s přáteli.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákový koláč se sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena