Květákový koláč se sýrem

Koláč z listového těsta plněný květákem s vejci, zapečený s mozzarellou, rajčaty a bazalkou.


4.413x
75 min
1×

Postup přípravy

Květák očistíme, omyjeme a vcelku na páře udusíme doměkka. Měkký květák zchladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
Vychladlý květák usekáme nahrubo. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemné kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Mozazrellu necháme okapat a nakrájíme na tenká kolečka. Čerstvou bazalku natrháme na malé kousky.

Na oleji s máslem necháme zesklovatět cibulku, pak vmícháme nasekaný květák a vše orestujeme. Do horké směsi vmícháme vejce a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hustá vajíčkovo-květáková náplň, kterou podle chuti osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

Listové těsto rozprostřeme do kulaté nebo obdélníkové formy a hustě propícháme vidličkou. Nyní těsto poklademe plátkovým sýrem, na který rozprostřeme květákovou směs. Směs poklademe mozzarellou, natrhanou bazalkou a nakrájenými rajčaty. Koláč pečeme v předtopené troubě při 220°C přibližně 15 minut.

Upečený květákový koláč nakrájíme na porce a podáváme teplý jako lehkou večeři nebo pohoštění při posezení s přáteli.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákový koláč se sýrem

Zpět na recept