Květákový dahl

Recept na dahl s květákem a jasmínovou rýží.


4.29x
45 min
1×

Ingredience

1 kostkacukr
1 špetkasůl
2 hrnkykvěták
2 lžícekrupice
1 lžičkakurkuma
0.5 lžičkyanýz
1 hrnekčervená čočka
1 lžičkařímský kmín
1 lžičkahořčičné semínko
1 lžičkakoření masala
1 špetkadrcené chilli papričky
1 lžičkadrcený zázvor

Postup přípravy

Připravíme si dahl. Čočku řádně propláchneme a dáme do hrnce. Přidáme cukr, sůl a vaříme, dokud se čočka nerozvaří, tedy asi 15 minut. Pak ji odstavíme z plotny. Do trochy rozpáleného oleje na pánvi přidáme hořčičná semínka, masalu nebo kurkumu, semínka anýzu a smažíme na mírném ohni, dokud hořčičná semínka nezačnou praskat. Chceme-li, odstraníme ze směsi větší kusy koření (anýz, římský kmín) a směs vmícháme do odstaveného dahlu. Do trochy rozpáleného oleje na pánvi přidáme drcený zázvor, špetku chilli, špetku soli, smažíme 1 - 2 minuty. Přidáme květákové růžičky a smažíme asi 2 minuty. Pak vše zalijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme 5 minut. Pokud je květák již bez vody, trochu jí doplníme a zahustíme lžící krupice, pod poklicí dusíme 3 minuty a odstavíme. Uvaříme rýži podle vlastních preferencí. Květákový dahl podáváme s rýží. Případné vylepšení receptu uvítám v příspěvcích pod receptem.
user-icon

autor WorksFine

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Květákový dahl

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena