Květákovo-sýrová polévka

Hustá, velmi chutná polévka. Recept není vůbec složitý.


2.111x
45 min

Postup přípravy

Květák očistíme, omyjeme a rozebereme na růžičky. Košťál rozkrojíme, zalijeme 1,5 litrem vody, přidáme koření, sůl a 20 minut povaříme.

Cibuli a brambory oloupeme, pórek očistíme a opláchneme. Cibuli nasekáme najemno, pórek nakrájíme na kolečka a brambory na kostičky.

Máslo rozehřejeme, zesklovatíme na něm cibuli, přidáme pórek a brambory. Na mírném ohni přikrytou polévku asi 15 minut podusíme.

Pak zalijeme vývarem, ze kterého jsme vyndali košťál, přidáme růžičky květáku a za občasného míchání vaříme zvolna asi 20 minut.

Potom si několik růžiček odebereme, vyndáme bobkový list a polévku umixujeme dohladka. Vmícháme sýr, když se rozpustí, přimícháme smetanu, ochutíme solí, pepřem a podáváme.

Do každé porce polévky přidáme pár odložených růžiček uvařeného květáku. Můžeme přizdobit sekaným libečkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květákovo-sýrová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.