Vaření.czReceptyKvětáková polévka se smaženým květákem

Květáková polévka se smaženým květákem

Recept na klasickou květákovou polévku, kterou doplníme kousky smaženého květáku.


5.01x
35 min

Ingredience

600 mlvývar
2 lžícemáslo
200 gstrouhanka
1 kscibule
1 kskvěták
1 lžícehladká mouka
100 mlsmetana ke šlehání
0.5 lžičkymletý kmín
150 misekrostlinný olej na smažení

podle chuti

sůl
mletý pepř
bazalka
bazalkové pesto

těstíčko

1 špetkasůl
2 ksvejce
100 mlmléko
hladká mouka

Postup přípravy

Květák rozpůlíme, omyjeme, v osolené vodě uvaříme doměkka, scedíme, vývar uchováme a necháme zchladnout. Třetinu květáku rozebereme na malé růžičky, zbytek nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci na másle orestujeme cibuli s květákem, kmínem, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme původním vývarem (případně obohaceným o kostku bujonu), přivedeme k varu a na mírném plameni povaříme asi 20 minut. Květákovou polévku rozmixujeme dohladka, zjemníme smetanou, popřípadě doředíme vodou, dochutíme solí, pepřem, zakryjeme a uchováme v teple. Vejce vyklepneme do mísy s mlékem, rozmícháme s moukou podle potřeby a osolíme. Do druhé mísy nasypeme strouhanku, růžičky květáku protáhneme těstíčkem, necháme okapat a poté obalíme ve strouhance. Obalený květák osmažíme v pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Do teplých talířů rozdělíme osmažený květák, zalijeme polévkou, přidáme bazalkové pesto a lístky čerstvé bazalky. Květákovou polévku se smaženým květákem ihned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Květáková polévka se smaženým květákem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena