Vaření.czReceptyKvěták zapečený s vejcem

Květák zapečený s vejcem

Recept na květák zapečený s nivou a vejci.


4.620x
60 min
2×

Ingredience

4 ksvejce
1 plátekmáslo
200 gniva
4 ksvejce natvrdo
1 kostkazeleninový bujon
1 kelímeksmetana na vaření
1 lžičkasušený česnek
1 ksstřední květák
1 lžícesušená nebo čerstvá petrželka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
tavený sýr (plátky)

Postup přípravy

Květák očistíme, rozdělíme na menší růžičky a ve vodě ochucené kostkou bujonu uvaříme do poloměkka. Květák potom scedíme a necháme okapat. Mezitím si na pánvi rozehřejeme kousek másla a květák lehce osmahneme, v závěru posypeme sušeným česnekem a petrželkou. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Nivu nahrubo nastrouháme. Syrová vejce rozšleháme se smetanou na vaření, osolíme a opepříme podle chuti. Zapékací misku vyložíme polovinou květáku, posypeme nivou a poklademe uvařenými vejci. Dáme zbylou část květáku, zalijeme rozšlehanými vejci a poklademe na pásky pokrájenými plátky taveného sýra. Dáme zapéct do vyhřáté trouby asi na 35 minut. Květák zapečený s vejcem podáváme jako hlavní chod. Můžeme přidat čerstvou nebo sterilovanou zeleninu.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květák zapečený s vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena