Květák zadělávaný

Dietní květák připravený jako zdravá příloha k bramborám. Recept je velice zdravý pro děti.


2.91025x
25 min
1×

Ingredience

60 gmáslo
1 ksžloutek
125 mlmléko
1 kskvěták
60 ghladká mouka

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
čerstvá petrželka

Postup přípravy

Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Ty ve vroucí osolené vodě povaříme a scedíme je.

Z mouky a másla si zatím připravíme světlou jíšku. Podle potřeby a velikosti pekáčku a květáku ji rozředíme vývarem a dobře povaříme. V mléce rozkvedláme žloutek. Omáčku odstavíme a ihned do ní vmícháme mléko se žloutkem a nastrouháme trochu muškátového oříšku. Omáčku již nevaříme.

Do omáčky vložíme květák a ochutíme nasekanou petrželkou.

Zadělávaný květák už jen prohřejeme. Zadělávaný květák podáváme s vařenými brambory.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květák zadělávaný

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.