Květák v sýru

Velice jednoduchý recept. Vhodný pro vegetariány.


3.0182x
35 min

Postup přípravy

Květák zbavíme listů, košťál zkrátíme (odstraníme) a květák ponoříme asi na 10 minut do osolené vody, abychom se zbavili nežádoucího hmyzu.

Pak květák vcelku uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Scedíme ho a necháme ho okapat. Troubu rozehřejeme na nejvyšší teplotu.

Zapékací misku vymažeme pořádnou vrstvou másla. Sýr nastrouháme. Klidně můžeme zkusit kombinovat více druhů sýra. Do zapékací misky vložíme celý květák a pořádně jej posypeme sýrem. Zaprášíme jej sladkou paprikou a posypeme trochou nastrouhaného muškátového oříšku.

Květák zprudka zapékáme asi 10 minut. Mezitím si rozehřejeme máslo. Upečený květák ještě horký přelijeme vařícím máslem.

Květák podáváme horký a s brambory nebo tmavým pečivem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květák v sýru

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká