Květák v droždí

Recept na smažené květákové růžičky v drožďovém těstíčku.


3.77x
45 min

Postup přípravy

Květák očistíme, rozebereme na růžičky a ty v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme květák co nejvíce oschnout. Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme do tuhého sněhu, zašleháme do nich špetku soli, droždí, mouku a víno. Vznikne nám hustší těstíčko, které necháme asi 10 minut odstát. Na pánvi si rozehřejeme olej. Jednotlivé oschlé růžičky namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova. Květákové růžičky v drožďovém těstíčku podáváme s vařeným bramborem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Květák v droždí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena