Květák v droždí

Recept na smažené květákové růžičky v drožďovém těstíčku.


3.77x
45 min

Postup přípravy

Květák očistíme, rozebereme na růžičky a ty v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme květák co nejvíce oschnout.

Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme do tuhého sněhu, zašleháme do nich špetku soli, droždí, mouku a víno. Vznikne nám hustší těstíčko, které necháme asi 10 minut odstát.

Na pánvi si rozehřejeme olej.

Jednotlivé oschlé růžičky namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova.

Květákové růžičky v drožďovém těstíčku podáváme s vařeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květák v droždí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.