Květák se zelím na čínský způsob

Vynikající náhrada masa na čínský způsob. Rychlý a výborný recept!


4.715x
20 min
3×

Postup přípravy

Květák očistíme a nakrájíme na větší části, můžeme i utrhnout větvičky (velikost asi 3 x 2 cm). Dále nakrájíme na kolečka mrkve, cibuli, můžete přidat i trochu čerstvého zelí.

Na pánev dáme olej a začneme přisypávat zeleninu. Nejdříve opražíme mrkev, po chvilce přidáme květák. Dále přidáme na kroužky nakrájenou cibuli a zelí. Celé opražíme trochu dozlatova a do poloměkka. Po přidání květáku, cibule a zelí posypeme ostřejším koření. Já dávám ďábelské koření a kari (může být i grilovací) a trochu chilli, ale můžeme použít i jiné, řídíme se vlastní chutí. A nakonec květák po čínsku pořádně zakapeme polosladkou sójovou omáčkou.

Jako příloha je nejlepší rýže. Na talíř dáme rýži, na to květák se zelím na čínský způsob a nakonec ještě pokapeme polosladkou hustou sójovou omáčkou.
user-icon

autor Cooking


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květák se zelím na čínský způsob

Zpět na recept