Vaření.czReceptyKvěták se zelím na čínský způsob

Květák se zelím na čínský způsob

Vynikající náhrada masa na čínský způsob. Rychlý a výborný recept!


4.715x
20 min
3×

Ingredience

1 kscibule
2 ksmrkev
1 kskvěták

podle chuti

sůl
kari koření
bílé zelí
mletý černý pepř
ďábelské koření
polosladká sójová omáčka

Postup přípravy

Květák očistíme a nakrájíme na větší části, můžeme i utrhnout větvičky (velikost asi 3 x 2 cm). Dále nakrájíme na kolečka mrkve, cibuli, můžete přidat i trochu čerstvého zelí. Na pánev dáme olej a začneme přisypávat zeleninu. Nejdříve opražíme mrkev, po chvilce přidáme květák. Dále přidáme na kroužky nakrájenou cibuli a zelí. Celé opražíme trochu dozlatova a do poloměkka. Po přidání květáku, cibule a zelí posypeme ostřejším koření. Já dávám ďábelské koření a kari (může být i grilovací) a trochu chilli, ale můžeme použít i jiné, řídíme se vlastní chutí. A nakonec květák po čínsku pořádně zakapeme polosladkou sójovou omáčkou. Jako příloha je nejlepší rýže. Na talíř dáme rýži, na to květák se zelím na čínský způsob a nakonec ještě pokapeme polosladkou hustou sójovou omáčkou.
user-icon

autor Cooking

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Květák se zelím na čínský způsob

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena