Květák s pařížskou omáčkou

Studený květák podávaný s omáčkou a sypaný sekanými vařenými vejci.


2.979x
35 min

Postup přípravy

Očištěný a opraný květák povaříme v osolené vodě a necháme na cedníku okapat.

Mouku rozmícháme v trošce smetany, vlijeme do zbylé smetany a přivedeme k varu. Osolíme, okyselíme octem, přidáme posekanou petrželovou nať a přisladíme.

Takto připravenou omáčkou přelijeme studený, naaranžovaný květák na talířích. Vejce hrubě nasekáme a sypeme jimi.

Květák s pařížskou omáčkou podáváme s křupavým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květák s pařížskou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.