Květák s mletým masem a sýrovou omáčkou

Recept na chutný květák zapečený s mletým masem a výbornou smetanovo-sýrovou omáčkou.


4.58x
30 min

Postup přípravy

Květák rozdělíme na růžičky, které dobře propláchneme. Květák dáme vařit do ne úplného změknutí ve 250 ml osolené vroucí vodě. Květák scedíme a květákový vývar ponecháme stranou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Cibuli osmažíme v oleji dozlatova a potom přidáme mleté maso. Mleté maso smažíme do tmavší barvy, podle chuti osolíme, opepříme a odendáme.

Máslo rozehřejeme, zaprášíme moukou a za stálého míchání přiléváme květákový vývar. Přidáme smetanu se sýrem a při míchání provaříme pár minut.

Mísu vhodnou do trouby vyplníme mletým masem. Na maso poukládáme květákové růžičky, které přelijeme smetanovo-sýrovou omáčkou. Květák s mletým masem a sýrovou omáčkou pečeme v předehřáté troubě dozlatova při 200 °C.

Květák s mletým masem a sýrovou omáčkou podáváme s bramborem jako hlavní chod.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květák s mletým masem a sýrovou omáčkou

Zpět na recept