Květák s jogurtovou omáčkou

Květák s jogurtovou omáčkou můžeme zařadit do dietního jídelníčku. Je vhodný i pro diabetiky.


4.428x
20 min
5×

Postup přípravy

Květák rozdělíme na růžičky a dáme vařit do vody se solí a lžící citronové šťávy. Vaříme, dokud není měkký, asi 10 minut. Scedíme a necháme okapat.

Petrželku nasekáme najemno. Smícháme ji s bílým jogurtem, olivovým olejem, lžící citronové šťávy, pepřem a kari kořením. Podle chuti dosolíme.

Uvařený květák polijeme jogurtovou omáčkou, ozdobíme rajčaty. Podáváme s toastovým chlebem, nebo bagetou. Květák s jogurtovou omáčkou je chutný teplý i studený.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květák s jogurtovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká