Květák s hermelínovým přelivem

Zapečený květák se slaninou a hermelínem. Vegetariáni mohou slaninu vynechat.


3.173x
30 min

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme dobře okapat . Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Hermelín nastrouháme. Pokud je již moc měkký, nakrájíme jej stejně jako slaninu.

Zapékací misku vymažeme máslem nebo olejem a květák do ní rozložíme.
Zasypeme nglickou slaninou, poprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem a pepřem.

Asi patnáct minut zapékáme v předehřáté troubě, potom posypeme strouhaným hermelínem a počkáme si, až se udělá kůrčička.

Květák ihned podáváme.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květák s hermelínovým přelivem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká