Vaření.czReceptyKvěták s hermelínovým přelivem

Květák s hermelínovým přelivem

Zapečený květák se slaninou a hermelínem. Vegetariáni mohou slaninu vynechat.


3.173x
30 min

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme dobře okapat . Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Hermelín nastrouháme. Pokud je již moc měkký, nakrájíme jej stejně jako slaninu. Zapékací misku vymažeme máslem nebo olejem a květák do ní rozložíme. Zasypeme nglickou slaninou, poprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem a pepřem. Asi patnáct minut zapékáme v předehřáté troubě, potom posypeme strouhaným hermelínem a počkáme si, až se udělá kůrčička. Květák ihned podáváme.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Květák s hermelínovým přelivem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena