Vegetariánské hlavní jídlo s výraznou chutí česneku.
Hodnocení
3.0
/ 5 (141x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
1-2 lžíce
olej
1 ks
květák
1 plechovka
rajský protlak
podle chuti
5 stroužků
česnek
sůl
petrželka
mletý bílý pepř
na ozdobu
60 g
sýr
Postup přípravy
Dobře opraný květák rozdělíme na růžičky. Cibuli a česnek oloupeme a oboje nasekáme najemno. Sýr nastrouháme.
Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme růžičky květáku, nadrobno nasekaný česnek, petrželku a vše osmažíme.
Potom vmícháme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí.
Květák s česnekem a rajčaty rozdělíme na talíře, jednotlivé porce sypeme strouhaným sýrem a podáváme s bramborem.