Vaření.czReceptyKvěták s bešamelem a bokem

Květák s bešamelem a bokem

Květáková pochoutka k obědu


2.956x
35 min

Postup přípravy

Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Ty povaříme v osolené vodě do poloměkka. Vodu slijeme. Lepší je mít květák uvařený den předem. Zkrátíme tím dobu přípravy. Sušený bok a sýr nakrájíme na kostičky. Bok můžeme nahradit šunkou. Z másla a mouky připravíme světloiu jíšku, rozředíme mlékem a povaříme. Pak v ní rozpustíme masox. Květák vložíme do pekáčku, posypeme sýrem a kostičkami boku, osolíme, opepříme a zalijeme bešamelem. Vše mírně posypeme provensálským kořením a krátce zapečeme. Podáváme samostatně nebo s brambory.
user-icon

autor Malina

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Květák s bešamelem a bokem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena