Květák s bešamelem a bokem

Květáková pochoutka k obědu


2.956x
35 min

Postup přípravy

Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Ty povaříme v osolené vodě do poloměkka. Vodu slijeme. Lepší je mít květák uvařený den předem. Zkrátíme tím dobu přípravy.

Sušený bok a sýr nakrájíme na kostičky. Bok můžeme nahradit šunkou.

Z másla a mouky připravíme světloiu jíšku, rozředíme mlékem a povaříme. Pak v ní rozpustíme masox.

Květák vložíme do pekáčku, posypeme sýrem a kostičkami boku, osolíme, opepříme a zalijeme bešamelem. Vše mírně posypeme provensálským kořením a krátce zapečeme.

Podáváme samostatně nebo s brambory.
user-icon

autor Malina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květák s bešamelem a bokem

Zpět na recept