Květák na smetaně a pepři

Recept na výborně upravený květák. Je dobrý samostatně třeba jen s čerstvou bagetkou, ale i jako příloha k rybám.


5.02x
20 min

Ingredience

0.5 kscibule
0.5 kskvěták
0.5 kelímkusmetana 30%
1 lžičkanakládaný celý zelený pepř

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
citronová štáva
ostrá papriková pasta

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Menší květák (stačí půlka) očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.

Na pánvi rozpustíme máslo, vsypeme cibuli a osmahneme. Přidáme malé kousky květáku, chvíli restujeme. Osolíme, opepříme a po chvíli přidáme mletou sladkou papriku a paprikovou pastu. Já ji mám dovezenou z Maďarska, ale určitě bude k sehnání i u nás. Zarestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Když se voda skoro vydusí, podlijeme smetanou a přidáme nakládaný zelený pepř. Pokud někomu vadí, vynechá ho. Nakonec květák zakápneme citronem.

Květák na smetaně a pepři je skvělou přílohou k rybě, ale chutná i samostatně s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Audrey75


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květák na smetaně a pepři

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní