Chcete si upéct domací chléb? Můžete začít. Domací kvásek už máte...
Hodnocení
3.0
/ 5 (952x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Cukr1 lžička
Droždí40 g
Hladká mouka 1 lžíce
Vlažná voda5 lžiček
Postup přípravy
Droždí rozdrolíme a smícháme jej s vlažnou vodou, cukrem, a hladkou moukou.
Jemně promícháme a v nahřátém porcelánovém hrnečku nebo misce necháme v TEPLE 10 - 15 minut kvasit.
Pak už stačí mít vlastní recept na chléb a můžete začít s pečením.
Foto: Vojtěch Leman
Kupte si časopis Bylinky revue Special/domácï chléb. Číslo 11/2013-listopad, tam je přesný popis na kvásek vlastní výroby. Je super.
Helen
Re: Re: kvásek a žitná mouka
Kupte si časopis Bylinky revue Special/domácï chléb. Číslo 11/2013-listopad, tam je přesný popis na kvásek vlastní výroby. Je super.
j (tecka) mencakova
kvásku ze žitné mouky se nebojte
Kvásku se nebojte.Dle uvedeného navodu / na Vareni.cz /stačí zadat kvásek z žitné mouky a dle toho-při zajištění tepla!!! se povede,jen se mi dle toho návodu zdá příliš hustý.Teď ho již dělám bez vážení a vždy se povede a chleba z něj nemá chybu !!!
Eva
Re: Re: kvásek a žitná mouka - koupě kvásku
Hezký den. Já jsem tento týden /září 2012/ navštívila město Turnov /ne Trutnov/ a tam v jednom malém pekařství při cestě z náměstí na vlakové nádraží prodávali kvásek. Tak jsem ho nakoupila a dnes poprvé z něj peču. Nevím jak to dopadne, zatím kyne. Zbytek jsem oživila a tak doufám, že si co nejdéle udržím. Prodávají ho tam a dá se použít i na Krkonošské kyselo. Nevím jak cestujete a odkud jste, ale třeba se vám moje rada bude hodit.
Ifka
Re:
Já peču takhle kvásek s tím pivem-/droždí voda pivo cukr /a pak 280ml vlažné vody, lžíce kvašeného jablečného octa!!-ocet kupuji v DM drogerii))ocet jablečný dále 2lžíce jakýkoliv olej. Mouka 380g hladká chlebová mouka 120g žitná chlebová mouka kmín dle chuti, koriandru špetka a sůl 2 lžičky zahrnout do mouky aby se nedostala hned při vypracování těsta do kontaktu s kváskem, pří pípnutí signálu-peču v pekárně))přidám nkarájenou cibulku, nebo pažitku, nebo česnek, nebo zrní, nebo nic.-nikdy nemíchám, bud´cibulka, nebo česnek.
Peču chleba styl francouzský, kůrka jenom stupen 1 a gramáž do 750g, po vyklopení překryju zlehka čistou utěkou, po vychladnutí odkryju a celý chleba nakrájím na elketrickém kráječi.+-jak komu co vyhovuje.