Kvalitní domácí tvaroh

Tradiční recept na dobrý domácí tvaroh z podmáslí a čerstvého plnotučného mléka. Mléko nejlépe kravské musí být opravdu čerstvé.


4.6171x

Postup přípravy

Ve skleněné, nebo porcelánové míse dobře promícháme mléko s podmáslím. Mísu přikryjeme čistou utěrkou (plátnem) a necháme stát 24 hodin při pokojové teplotě (20 °C).

Na druhý den zapneme troubu na 50 °C na půl hodiny. Troubu vypneme a odkrytou mísu bez utěrky vložíme do středu trouby. Uzavřenou troubu s mísou necháme pracovat 45 minut. Po určené době vidíme jogurtovou konzistenci.

Připravíme si další mísu, na kterou položíme síto. Na síto položíme čistou utěrku (plátno). Jogurtovou konzistenci přendáme na připravenou utěrku se sítem. Utěrkou se směsí párkrát pootočíme a necháme stát na další hodinu a půl. Takto čistý tvaroh zůstane v utěrce a syrovátka pomalu odkape.

Kvalitní domácí tvaroh se podobá jako zakoupenému 40% tvarohu a 20% tvaroh můžeme také připravit podomácku, ale použijeme čerstvé polotučné mléko místo plnotučného.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kvalitní domácí tvaroh

Zpět na recept