Úžasně kořeněné latte, které v chladných dnech příjemně zahřeje.
Hodnocení
3.7
/ 5 (6x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
Ostatní
Med1-2 lžičky
Mletý pepř1 špetka
Skořice celá1 ks
Mletý zázvor1 špetka
Mletá kurkuma1 lžička
Sojové mléko500 ml
Postup přípravy
Sojové či mandlové mléko vlijeme do kastrolku a zahříváme při nízké teplotě.
Přidáme mletou skořici, kurkumu, zázvor, pepř a med. Mícháme cca 3 minuty, dokud není mléko dostatečně teplé, ale nevaří se.
Kurkumový nápoj odstavíme z tepla, přecedíme přes jemné sítko a vrch našleháme šlehačem. Podle potřeby ještě dosladíme medem. Kurkumové latte ihned podáváme.