Kuřecí závitek s hruškovou příchutí

V tomto receptu dodá kuřeti výbornou chuť právě hruška.


4.47x
45 min

Postup přípravy

Hrušku oloupeme, rozkrojíme na 4 díly a vybereme jádřinec. Kousky hrušek osolíme, opepříme a nastrouháme na ně muškátový oříšek. Hrušky ještě pokapeme citronovou šťávou. Přikryjeme a necháme stát na 10 minut.

Umyté a osušené kuřecí prsa rozdělíme na dva plátky a jemně naklepeme. Na každý kus kuřecího plátku rozdělíme hrušku, zarolujeme do závitku a přichytíme párátkem. Můžeme svázat kuchyňskou nití.

Připravené závitky osolíme a narychlo obalíme v hladké mouce.

Na pánvi zpěníme máslo s troškou olivového oleje, přidáme závitky a naprudko orestujeme z obou stran. Kuřecí závitek s hruškovou příchutí podlijeme bílým vínem a dusíme na pomalém ohni, dokud víno nevyprchá. Ke konci vaření přidáme brandy, promícháme a okamžitě vypneme. Maso odendáme a udržujeme v teple.

Kuřecí závitky s hruškovou příchutí polijeme šťávou z výpeku a podáváme jako hlavní chod třeba s pečeným bramborem.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí závitek s hruškovou příchutí

Zpět na recept