Kuřecí z jednoho pekáčku

Zapečené kuřecí maso v jednom pekáčku s brambory, sýrem a žampiony.


5.024x
120 min
3×

Ingredience

100 gmáslo
1 kgbrambory
100 gniva
250 gžampiony
0.3 lkysaná smetana
8 kskuřecí horní stehno

podle potřeby

sůl
kmín
vegeta

na ozdobu

kudrnka

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme, nakrájíme a osmahneme na kousku másla.

Do vymazaného pekáčku dáme půlku brambor. Osolíme je a okmínujeme. Na ně dáme žampiony. Posypeme půlkou strouhané nivy, dáme zbytek brambor, opět osolíme a okmínujeme. Na vše poskládáme horní stehýnka, která mírně osolíme a posypeme vegetou.

Kuřecí z jednoho pekáčku zalijeme smetanou a pečeme dočervena. Stehýnka obrátíme a ještě pečeme. Potom posypeme zbývajícím sýrem a dopečeme.

Před podáním posypeme kuřecí z jednoho pekáčku petrželkou kudrnkou. Kuřecí z jednoho pekáčku podáváme třeba s broskvovým kompotem.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí z jednoho pekáčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká