Kuřecí vývar s masovými pirohy

Recept na dobrý vývar jako základ pro jiné drůbeží polévky, ale především na vynikající pirožky vhodné na nejrůznější oslavy.


3.656x
90 min

Postup přípravy

Připravíme si vývar. Použijeme půlku kuřete, očištěnou a nakrájenou mrkev, celer a petržel. Přidáme oloupanou cibulku a stroužky česneku. Ochutíme celým pepřem, novým kořením a podle chuti osolíme. Vaříme na mírném ohni, dokud kuře není dost měkké. Potom polévku scedíme přes síto. Čistý vývar ještě dochutíme solí nebo bylinkami.

Uvařené kuřecí maso obereme a pokrájíme najemno. Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso a 1 natvrdo uvařené nastrouhané vajíčko. Ochutíme solí, mletým pepřem, muškátovým květem a přidáme pokrájenou zelenou petrželku. Promícháme a náplň na pirožky necháme vystydnout.

Pirohy si připravíme z listového těsta, které rozválíme a rádýlkem rozkrájíme na čtverce. Na každý čtverec dáme asi lžičku připravené náplně. Přehnutím vytvoříme trojhránky, které potřeme rozšlehaným vejcem. Můžeme posypat sezamovým semínkem nebo kmínem.

Masové pirožky pečeme v mírné troubě dozlatova.

Pirohy podáváme buďto k horkému kuřecímu vývaru nebo samostatně. Vývar třeba k obědu a pirožky studené jako přílohu k zeleninovému salátu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí vývar s masovými pirohy

Zpět na recept