5 lžic | olej | |
sůl | ||
1 ks | jablko | |
1 ks | pórek | |
200 g | rýže | |
2 ks | banán | |
1 lžička | kari koření | |
100 ml | smetana ke šlehání | |
500 ml | drůbeží vývar | |
1 ks | paprika červená | |
1 ks | paprika žlutá | |
4 ks | kuřecí stehno | |
0.5 lžičky | mleté chilli | |
4 ks | broskve kompotované |
Kuřecí stehýnka omyjeme a osušíme. Kari, chilli, sůl a pepř rozmícháme v oleji. Stehýnka potřeme touto kořeněnou směsí (můžeme nechat marinovat) a zprudka je opečeme na rozpáleném oleji. Pak je dál dusíme při mírně teplotě asi 20 minut. Pokud by se stehna připékala, trochu je podlijeme vodou. Poté je vyjmeme z pánve a dáme na teplé místo.
Propláchnutou rýži uvaříme v drůbežím vývaru. Pórek, jablko a papriky omyjeme. Jablko zbavíme jádřince, papriky semeníku a obojí nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji, na kterém jsme připravovali stehýnka. Jablko a papriky přidáme k pórku a osmahneme. Broskve a banány nakrájíme na kousky a vložíme k ostatní zelenině. Směs zjemníme smetanou, prohřejeme, podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme chilli a kari kořením.
Ovocnou směs promícháme s uvařenou rýží, kterou pak podáváme k opečeným kuřecím stehýnkům.
Autor:majliiiinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena