Kuřecí stehýnka s ovocnou rýží

Na rýži použijeme pórek, jablko, papriky, banány a broskve. Stehýnka marinujeme v oleji s kari kořením a chilli.


3.1199x
60 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí stehýnka omyjeme a osušíme. Kari, chilli, sůl a pepř rozmícháme v oleji. Stehýnka potřeme touto kořeněnou směsí (můžeme nechat marinovat) a zprudka je opečeme na rozpáleném oleji. Pak je dál dusíme při mírně teplotě asi 20 minut. Pokud by se stehna připékala, trochu je podlijeme vodou. Poté je vyjmeme z pánve a dáme na teplé místo.



Propláchnutou rýži uvaříme v drůbežím vývaru. Pórek, jablko a papriky omyjeme. Jablko zbavíme jádřince, papriky semeníku a obojí nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji, na kterém jsme připravovali stehýnka. Jablko a papriky přidáme k pórku a osmahneme. Broskve a banány nakrájíme na kousky a vložíme k ostatní zelenině. Směs zjemníme smetanou, prohřejeme, podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme chilli a kari kořením.



Ovocnou směs promícháme s uvařenou rýží, kterou pak podáváme k opečeným kuřecím stehýnkům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí stehýnka s ovocnou rýží

Zpět na recept