Kuřecí stehno na smetaně v kukuřičné omáčce

Kukuřice úžasně doladí poněkud fádní chuť tradičního kuřecího masa na smetaně. Vyzkoušejte recept a budete se olizovat.


4.04x
75 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí stehna je vhodné vařit spolu s kůží, nemusíme ji odstraňovat. Kuřecí stehna nebo čtvrtky rozkrojíme na dvě části, omyjeme, potom osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a stroužek rozmačkáme.

V hrnci zpěníme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, nové koření, papriku, rozmačkaný česnek a nakonec stehna. Kuřecí maso opečeme, až pustí šťávu a potom zalijeme asi 3/4 litrem horké vody.

Přidáme očištěnou šišku kukuřice. Vody by mělo být tolik, aby byla šiška z větší části ponořená. Na množství vody závisí také výsledné množství omáčky, něco se vyvaří. Je třeba dbát, aby omáčka nebyla hustá, nebo příliš řídká. Přikryjeme poklicí a vaříme na mírném plameni hodinu a 10 minut. Kuřecí maso se musí odlupovat od kostí.

Půl hodiny před koncem varu si připravíme hrnec s vařící vodou, nasypeme do něj těstoviny a uvaříme podle návodu v mírně osolené vodě. Nejlépe se hodí kolínka, vřeténka, ale také brambory, nebo kdo má rád, může si udělat také knedlík.

Když je uvařeno, vyndáme z hrnce kukuřici, kterou normálně zkonzumujeme. Je ochucena kořením a masovým vývarem a naopak. Jídlu dodá svou jedinečnou nasládlou chuť. Kuřecí maso oloupeme od kostí, nakrájíme na drobnější kousky a vrátíme do vývaru. Kosti odstraníme.

V trošce vody rozmícháme mouku na jíšku a zahustíme vývar. Dochutíme solí, vaříme asi pět minut a potom vlijeme sladkou a zakysanou smetanu, necháme projít varem, naposled ochutnáme a je hotovo.

Kuřecí stehno na smetaně v kukuřičné omáčce podáváme s čerstvě uvařenými těstovinami nebo knedlíkem.
user-icon

autor yanchee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí stehno na smetaně v kukuřičné omáčce

Zpět na recept