Kuřecí stehna na hořčici

Pečené kuře zase jinak. Potíráme marinádou z másla, hořčice a taveného sýra.


3.47x
75 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a pouze zlehka ze spodní strany přetřeme solí. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak pórek. Hlubší zapékací misku vymažeme trochou másla, vložíme kuře, posypeme celým kmínem a barevným pepřem.

Připravíme si marinádu z rozpuštěného másla a tavených trojúhelníčků (rozpustíme v mikrovlnné troubě). Pořádně promícháme, aby se nám směs spojila, přidáme hořčici (1 lžíci) a koření na kuře.

Asi polovinou marinády kuřecí stehna potřeme. Okolo nasypeme mrkev a 3/4 pórku. Kuře přikryjeme, podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dáme do trouby. Zvolna pečeme asi 45 minut. Podle potřeby podléváme.
Po této době pečení dáme pokličku stranou, kuře znovu lehce přetřeme rozpuštěnou marinádou a zbytek vlijeme do šťávy společně s další lžící hořčice. Kuře posypeme trochou grilovacího koření a posypeme odloženým pórkem. Přidáme na teplotě a dopékáme do křupava asi 15 minut.

Kuřecí stehna na hořčici podáváme jako teplou večeři s chlebem a čerstvou zeleninou nebo salátem. Na oběd volíme jako přílohu hranolky, krokety nebo americké brambory.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí stehna na hořčici

Zpět na recept