Velmi chutná pečená kuřecí stehna se předem marinují v citronovém jogurtu. Jde o jednoduchou a velmi chutnou přípravu kuřecích stehen, kdy se upeče všechno najednou v jednom pekáči.
Hodnocení
4.6
/ 5 (13x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek4 stroužky
Slunečnicový olej2 lžíce
Bílý jogurt150 ml
Nové brambory300 g
Kuřecí stehno2 ks
Podle chuti
Sůl
Citronová šťáva
Sušený rozmarýn
Čerstvě mletý černý pepř
Postup přípravy
Kuřecí stehna vložíme do pekáčku, prošpikujeme očištěnými stroužky česneku, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, potřeme domácím extra hustým bílým jogurtem smíchaným s citronovou šťávou a odložíme na noc marinovat do chladničky.
Asi 1 hodinu před pečením vybereme stehna z chladničky a necháme volně odpočívat na pultě při pokojové teplotě.
Nové brambory očistíme, pokrájíme na menší kousky a rozložíme v pekáčku okolo marinovaných kuřecích stehen, ale nesolíme.
Stehna i brambory posypeme rozmarýnem a přilijeme slunečnicový olej. Pekáček přikryjeme alobalem a vložíme péct do trouby.
Stehna s brambory pečeme přikrytá 30 minut při teplotě 180 °C, potom alobal odstraníme a při stejné teplotě dopékáme ještě asi 30 minut, dokud kůžička na kuřecích stehnech nebude pěkně do křupava vypečená.
Maso bude křehké a měkké jako máslo s velmi příjemnou osvěžující jemnou česnekovo-citronovou chuti a zároveň budou upečené i brambory
Kuřecí stehna marinovaná v citronovém jogurtu servírujeme horká spolu s upečenými brambory, jemně přelijeme chutným výpekem a podáváme s jemným zeleným listovým salátem.