Vaření.czReceptyKuřecí steaky se smetanovou cibulí

Kuřecí steaky se smetanovou cibulí

Chutné marinované kuřecí steaky se smetanovou cibulí a hranolky.


4.321x
45 min

Ingredience

4 plátkyslanina
máslo
1 ksbrambory
500 gcibule
4 kskuřecí prsa
4 lžícezakysaná smetana
mletý černý pepř

marináda

3 lžíceolej
100 mljogurt
šalvěj
1 lžícedijonská hořčice

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a na každém plátku uděláme několik mělčích příčných zářezů. Připravíme si marinádu. Jogurt promícháme s olejem a hořčicí. Osolíme, opepříme a ochutíme šalvějí. Připravená kuřecí prsa vložíme do marinády a necháme alespoň 5 hodin rozležet. Mezitím si připravíme cibulovou přílohu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oloupanou bramboru nastrouháme na hrubém struhadle. Na másle zvolna orestujeme kolečka cibule dorůžova. Potom vmícháme nastrouhanou bramboru, podlijeme malým množstvím vývaru a udusíme doměkka. Do vzniklé kašovité směsi nakonec přidáme zakysanou smetanu a vše dochutíme solí a pepřem. Krátce povaříme a odstavíme z tepla. Na oleji orestujeme plátky slaniny dozlatova. Potom je vyjmeme a na výpeku zprudka z obou stran orestujeme steaky. Teplotu snížíme, maso zakryjeme a zvolna dopečeme. Měkké kuřecí steaky rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme slaninou a teplou cibulovou přílohou. Podáváme s hranolky nebo opečeným bramborem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí steaky se smetanovou cibulí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena