Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a na každém plátku uděláme několik mělčích příčných zářezů. Připravíme si marinádu. Jogurt promícháme s olejem a hořčicí. Osolíme, opepříme a ochutíme šalvějí. Připravená kuřecí prsa vložíme do marinády a necháme alespoň 5 hodin rozležet.
Mezitím si připravíme cibulovou přílohu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oloupanou bramboru nastrouháme na hrubém struhadle. Na másle zvolna orestujeme kolečka cibule dorůžova. Potom vmícháme nastrouhanou bramboru, podlijeme malým množstvím vývaru a udusíme doměkka. Do vzniklé kašovité směsi nakonec přidáme zakysanou smetanu a vše dochutíme solí a pepřem. Krátce povaříme a odstavíme z tepla.
Na oleji orestujeme plátky slaniny dozlatova. Potom je vyjmeme a na výpeku zprudka z obou stran orestujeme steaky. Teplotu snížíme, maso zakryjeme a zvolna dopečeme.
Měkké kuřecí steaky rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme slaninou a teplou cibulovou přílohou. Podáváme s hranolky nebo opečeným bramborem.