Vaření.czReceptyKuřecí steaky se smetanovou cibulí

Kuřecí steaky se smetanovou cibulí

Chutné marinované kuřecí steaky se smetanovou cibulí a hranolky.


4.321x
45 min

Ingredience

4 plátkyslanina
máslo
1 ksbrambory
500 gcibule
4 kskuřecí prsa
4 lžícezakysaná smetana
mletý černý pepř

marináda

3 lžíceolej
100 mljogurt
šalvěj
1 lžícedijonská hořčice

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a na každém plátku uděláme několik mělčích příčných zářezů. Připravíme si marinádu. Jogurt promícháme s olejem a hořčicí. Osolíme, opepříme a ochutíme šalvějí. Připravená kuřecí prsa vložíme do marinády a necháme alespoň 5 hodin rozležet. Mezitím si připravíme cibulovou přílohu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oloupanou bramboru nastrouháme na hrubém struhadle. Na másle zvolna orestujeme kolečka cibule dorůžova. Potom vmícháme nastrouhanou bramboru, podlijeme malým množstvím vývaru a udusíme doměkka. Do vzniklé kašovité směsi nakonec přidáme zakysanou smetanu a vše dochutíme solí a pepřem. Krátce povaříme a odstavíme z tepla. Na oleji orestujeme plátky slaniny dozlatova. Potom je vyjmeme a na výpeku zprudka z obou stran orestujeme steaky. Teplotu snížíme, maso zakryjeme a zvolna dopečeme. Měkké kuřecí steaky rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme slaninou a teplou cibulovou přílohou. Podáváme s hranolky nebo opečeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí steaky se smetanovou cibulí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena