Recept na chutnou přípravu kuřecích srdcí a jater s žampiony, slaninou a vejci.
Hodnocení
4.2
/ 5 (6x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Podle potřeby
Slanina
Olej
Vejce
Cibule
Žampiony
Hladká mouka
Kuřecí játra
Kuřecí srdce
Podle chuti
Sůl
Majoránka
Kmín
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a slaninu na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.
Kuřecí srdíčka a játra očistíme (v poměru 1:2) a nakrájíme na kousky.
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kousky.
Cibuli osmažíme na oleji se slaninou, přidáme hladkou mouku, orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem připraveným z kostky.
Přidáme kuřecí srdce, žampiony a koření bez soli a dusíme téměř doměkka.
Pak přidáme kuřecí játra a vejce, dusíme ještě cca 15 minut a potom dosolíme.
Kuřecí srdíčka s játry můžeme podávat s vařenou rýží, bramborovými plackami, kolínky nebo jinými těstovinami. Neuvedené množství ingrediencí ponechávám na vaší vlastní úvaze a zvyklosti.